Zbierali sme skutočné recenzie o lieku Cetirizin, ktoré publikujú naši používatelia. Najčastejšie je odpoveď napísaná matkami malých pacientov, ale opisujú aj osobnú anamnézu použitia lieku na seba.

- sezónna a celoročná alergická rinitída a konjunktivitída (svrbenie, kýchanie, rinorea, lakrimácia, hyperemia v kongescii);
- žihľavka (vrátane chronickej idiopatickej žihľavky);
- senná nádcha (senná nádcha);
- svrbenie;
- angioedém (edémy z Quincke);
Svrbivá alergická dermatóza.

diskusia

Tiež sme mali strašnú alergickí na bodnutie komárom, kožné pľuzgiere ((nič nefungovalo, než rozmazaná lokálne. Pomohol iba cetirizín (Zyrtec) 5 kap. Ráno a večer.

. itromitsin-verte kapsuly0.25g rubsumamed-170 (asi 500 rubľov) - azitsid (200 str.) - azitromycín (asi 100 rubľov) Troxerutín 24 rubľov, Troxevasin pod 100 rubľov za Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizín) Tam je ešte lacnejšie cetirinax alebo cetirizín hexal. Sumamed - Hemomitsin (deystv.v oboch - Azitromycín) - rozdiel asi 100 $ s.

Zirtek dobre pomáha? Cetirizine to skúsil?

piť cetirizín a v nórskom priemysle pomáha

o finistite. moc nepomôže, skúste cetirizín

Aj ja som pomohol, cetrine a cetirizine sú to isté, iba som spal s ním a potom som šiel zlomiť (((Nemáte to?

. krvácanie v pooperačnom období; Aspiračná pneumónia, reumatoidná artrit.Zirtek a Tsetirinakstsena: Zirtek: 240R. 10 mg N7 Cetirinax: 70 r. 10mg N7Deystvuyuschee látka: tsetirizin.Pokazaniya: sezónna a celoročná alergická nádcha a zápal spojiviek (svrbenie, kýchanie, výtok z nosa, slzenie, prekrvenie spojiviek), žihľavka (vrátane chronickej idiopatickej žihľavky), sennej nádchy, alergickej dermatitídy, svrbenie, angioneurotický edém, atopickej astma (v komplexnej liečby).Zoviraks a Atsiklovirtsena: Zovirax: 250R. 5% 2g Acyklovir: 30r. 5% 5g.Deystvuyuschee látka: atsiklovir.Pokazaniya: krém a masť na vonkajšie použitie - žiadosť.

. Imitatívny zoznam: po užití terfenadínu sa pozoruje zníženie hmotnosti novorodencov; astemizol má toxický účinok na plod; Suprastinum (Chloropyramine), Claritine (loratadín), cetirizín (alleprtek) a feksadin (fexofenadínu) počas tehotenstva sú prípustné iba vtedy, ak liečebný účinok, než potenciálne riziko pre plod; tavegil (klemastin) počas tehotenstva by mala byť použitá iba zo zdravotných dôvodov; pifolén (piperacilín) počas tehotenstva a laktácie.

podobná situácia. v zásade sme nepomáhali na cetirizine, pomohlo to ale aj veľmi rýchlo. Ale druhýkrát to nefungovalo. tu nie je žiadna závislosť. Čo je dôvod nie je jasné. Predtým Erius tiež pomohol veľmi dobre, potom ani veľa nepomohol. Sechas to znova vzal. uvidíme

. romitsin-Verte kapsule 0,25 g-sumamed 170 rubľov (asi 500 rubľov) - azitsid (200 str.) - azitromycín (asi 100 rubľov) Troxerutín 24 rubľov, Troxevasin pod 100 rubľov za Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizín) sú ešte lacnejšie, tsetirinaks cetirizín alebo hexán, napr. Sumamed - Hemomitsin (deystv.v oboch - Azitromycín) - rozdiel asi 100 $ za suspenziyuRastvory pre nebulayzera.SMOTRET POD SREZ.1. Liečivá, ktoré zvyšujú priedušky (bronchodilatanciá) Berodual, účinná látka: fenoterol a ipratropium bromid (roztok pre inhaláciu) - Prevencia a liečba dýchania u chronických obštrukčných ochorení dýchacích ciest. Najefektívnejšie z bronchodilatancií,

. S-170 0,25 g sumamed rubľov (asi 500 rubľov) - azitsid (200 str.) - azitromycín (asi 100 rubľov) Troxerutín 24 rubľov, Troxevasin pod 100 rubľov za Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizín) Existujú aj lacnejšie, alebo tsetirinaks cetirizín hexal. Sumamed - Hemomitsin (deystv.v oboch - azitromycín) - rozdiel asi 100 s.

. (neuskutočnili sa adekvátne a prísne kontrolované štúdie u tehotných žien). Kategória účinky na plod u FDA - B. dojčenie by malo byť ukončené v čase liečby. Cetirizine - Kategória účinky na plod u FDA - B. dojčenia (prechádza do materského mlieka) by mala byť ukončená v čase liečby. Nebezpečné, ale výhody môžu prevážiť nad rizikom pre plod: desloratadín, loratadín-nemal byť používaný počas tehotenstva a dojčenia. V experimentálnych štúdiách na zvieratách loratadín nepriaznivo ovplyvnil plod v stredných dávkach, zatiaľ čo niektoré fetotoxické účinky boli pozorované pri vysokých dávkach. Terfenadín, fexofenadín - B.

Tam je opuch quincke (ale teraz opuch očí, jedol jablko, (zirtek (Cetirizine) mi nepomôže, loratadin nikdy neskúšal - budem kupovať to.

. aritromitsin-verte kapsuly0.25g rubsumamed-170 (asi 500 rubľov) - azitsid (200 str.) - azitromycín (asi 100 rubľov) Troxerutín 24 rubľov, 100 rubľov Troxevasin stoitZirtek185r zodak = 85 p (cetirizín), tam je ešte lacnejšia tsetirinaks alebo cetirizín hexán naprimer.Sumamed - Hemomitsin (deystv.v oboch - azitromycín) - rozdiel asi 100 s.

. kontrakcie maternice; po užití terfenadínu sa pozoruje strata hmotnosti u novorodencov; astemizol má toxický účinok na plod; suprastin (Chloropyramine), Claritine (loratadín), cetirizín (alleprtek) a feksadin (fexofenadínu) - v priebehu tehotenstva sú prípustné iba v prípade, že účinok liečby neprevýši potenciálne riziko pre plod; tavegil (klemastin) počas tehotenstva by mala byť použitá iba zo zdravotných dôvodov; pipolfen (piperacilín) sa v priebehu tehotenstva a dojčenia neodporúča. Ja by som dal na jednej stupnici 20 a mandarínky sú vítané.

Cetirizín. Použitie počas gravidity a laktácie: Kontraindikované. Údaje o nežiaducich účinkoch na plod nie sú k dispozícii, ale riziko nemožno úplne vylúčiť. Preto sa cetirizín nemá užívať počas prvého trimestra gravidity. V neskorších termínoch tehotenstva je liek predpísaný iba na prísne indikácie. Cetirizín preniká do materského mlieka, preto sa odporúča počas liečby prerušiť liečbu.

V mojich podmienkach sa všetko zhodovalo s kopritikou. Počul som o zb v 8 týždňoch a stalo sa to za 5 týždňov. Len mal veľmi silný edém. Nemal som trvať na sanitke, ja som pil cetirizine, ale to nepomohlo.

Zodak, že je Zyrtec (za rovnakú účinnú látku cetirizín) a loratadín (bol 2 rokov), sme veľmi dobre pomôcť týchto 2 liekov novej generácie a dal 1 krát za deň, čo je veľmi udobno.Fenistil nás príliš nepomôže.

. ale z nejakého dôvodu mám to svinstvo opäť vylezla.Temi lieky, ktoré kvapkala počas tehotenstva na liečbu nelzya.Vse najnovšej Tabuse mi nepomôžete, nech zirtek ani Kestin cetirizín alebo Telfast, a to najmä preto, že teraz nemám Budem riskovať, aby pili. Mali by ísť k alergistovi, to všetko.

. Áno, mám. Ak sa jedná o alergiu, tak sa má vyberať aj liek. Napríklad celý môj život zo svrbenia pomohol diazolínu, a od alergickej rinitídy vyskúšal všetko, pomáha len cetirizínu. Alergik zameraný na bežné analýzy - krv, biochémia, pečeňové testy, výkaly na červy + krv na alergénoch. Na analýze všetko na mňa gud, ani na pomaranče typu alergie nie je prítomný, aj keď som od nich sú poškriabané. Možno, že laboratórium nie je super, ale nechcem stráviť ďalších 5000 v inom. V tomto roku som dokonca išiel do pulmonológie s kašľom, pretože Alergická rinitída prešla do strašného kašľa (takmer pneumónia) a som tehotná. Dýchal Ventolinom cez rozprašovač, pomohol dobre, je to jednoduché naraz a.

Recenzia: Cetirizín

  • Danafa Pharmaceutical Joint, Vietnam
  • Čas použiteľnosti: do 01.03.2019
  • Vertex, Rusko
  • Čas použiteľnosti: do 01.04.2020
  • Salutas Pharma GmbH, Nemecko
  • Čas použiteľnosti: do 01.10.2020
  • Vertex, Rusko
  • Čas použiteľnosti: do 01.01.2021
  • Teva
  • Čas použiteľnosti: do 01.09.2019
  • Teva
  • Čas použiteľnosti: do 01.09.2019
  • Vertex, Rusko
  • Čas použiteľnosti: do 01.03.2021
  • Teva
  • Čas použiteľnosti: do 01.11.2020
  • Salutas Pharma GmbH, Švajčiarsko
  • Čas použiteľnosti: do 01.04.2020
  • Repplechpharm, Macedónsko
  • Čas použiteľnosti: do 01.03.2021

Zákaznícke recenzie spoločnosti Cetirizine

PREČÍTAJTE POZORNE! Liek Cetirizine je zvyčajne dobre znášaný. Nežiaduce účinky sa vyskytujú zriedkavo a majú prechodný charakter.

Zrejme som mal len šťastie. Odvážna ospalosť, letargia, závrat a nočné mory každú noc po užití piluliek. Svrbenie nezmizne a začervenanie sa ešte zhoršuje. Od Cetrinu takáto reakcia nebola.

Nie je úplne jasné - Vedľajšie účinky: Alergické reakcie: angioedém, kožné vyrážky, svrbenie, žihľavka. Je to ako? On je z alergie

Prvýkrát som skúsil pilulku, pil jednu na noc. V noci som sa zobudila s divokým závratom, nemohla som ani vystúpiť z postele. Ráno bola situácia o niečo lepšia, ale závraty trvali až do štyroch večerov, musel som odložiť všetky plány a celý deň som spal. Možno to je kvôli tomu, že užívam Fenibut paralelne, buď preto, že v mojej anamnéze existuje encefalopatia, myslím si, že normálni ľudia by nemali mať problémy. Ale kto má problémy s centrálnym nervovým systémom, buďte s drogou opatrní. S alergiou sa mi podarilo rozveseliť.

Skvelý liek na alergie, rovnaký cetrin, ale lacnejší.

Recenzie spoločnosti Cetirizin

Cetirizín sa používa ako antihistaminikum. Blokuje receptory histamínu H1. Účinnou látkou v ňom je cetirizín dihydrochlorid.

Účinná látka: Cetirizín

Je droga registrovaná?: pozrite sa na ☜

Pridal sa liek: 2010-03-08.
Pokyny aktualizované: 2016-12-08

Analógov a náhradníkov

☠ Pozor prosím! Medicína cumlíky - ako chovať Rusov alebo čo nemôžete minúť peniaze!

Stručné pokyny na použitie, kontraindikácie, zloženie

Indikácie (z čoho pomáha?)
Cetirizín je predpísaný na elimináciu žihľavky, konjunktivitídy spôsobenej alergiami, alergickej rinitídy, dermatitídy, ktoré sprevádzajú svrbenie.

kontraindikácie
Liek by sa nemal podávať tehotným a dojčiacim ženám. Ak pacient trpí ochorením obličiek, potom je liek kontraindikovaný. Ak je pacientovi dominovaná neznášanlivosťou ktorejkoľvek zložky cetirizínu, nemala by sa používať. U starších pacientov sa glomerulárna filtrácia znižuje, preto je tento liek predpísaný s mimoriadnou opatrnosťou.

Spôsob aplikácie (dávkovanie)
Cetirizín je predpísaný v tabletách dvanásťročným deťom a dospelým. Pite jednu tabletu, najlepšie pred spaním. Malým pacientom vo veku od 6 do 12 rokov, ktorých hmotnosť nie je väčšia ako 30 kilogramov, dajte polovicu lieku pred spaním. Ak je ich váha väčšia, potom môžete vziať celú pilulku. Táto tableta je rozdelená na niekoľko recepcií.
Vo forme sirupu pre pacientov vo veku od 2 do 12 rokov s telesnou hmotnosťou menšou ako 30 kilogramov poskytnite 5 ml a ak je to viac, 10 ml. Deti, ktoré už dosiahli vek 12 rokov a dospelí, dostávajú 10 ml denne.
Kapky dávajú deťom od 1 do 2 rokov v množstve 5 kvapiek denne. Od 2 do 6 rokov - 10 kvapiek. Od 6 do 12 rokov - 20 kvapiek. To isté platí pre deti staršie ako 12 rokov a dospelých. Predpísané je 20 kvapiek. Postup liečby počas sezónnych alergií by mal trvať od 3 do 6 týždňov, krátky týždeň. Liečba u detí starších ako 6 rokov by nemala presiahnuť 1 mesiac.

Špeciálne pokyny
Ak má pacient zlyhanie obličiek, dávka cetirizínu sa má znížiť o polovicu. Ak má osoba poškodenú funkciu pečene, predpísajte liek a vyberte dávku veľmi opatrne.

Vedľajšie účinky
Cetirizín môže spôsobiť nasledujúce nežiaduce účinky:
- alergie;
- poruchy centrálneho nervového systému;
- vyčerpaný tráviaci systém.

predávkovať
Predávkovanie lieku vedie k zhoršeniu zdravia, rýchlemu srdcového tepu, bolesti hlavy, nervovým poruchám, spomaleniu, rýchlemu únave, poruchám močenia. Príznaky sa liečia špeciálnou terapiou.

Forma vydania
Lieková forma cetirizínu - tablety, sirup, kvapky.

Odporúčania / recenzie lekárov: na našej stránke máme veľkú časť konzultácií, v ktorej 8 pacientov a lekárov diskutuje o lieku Cetirizine - pozri

cetirizín

Formy uvoľnenia

Pokyny pre cetirizín

Cetirizín je antihistaminikum protialergický liek. Biologicky aktívna látka histamín hrá kľúčovú úlohu pri výskyte a ďalšom vývoji rôznych alergických prejavov. Ich účinky na organizmus sa vykonáva prostredníctvom interakcie s cieľovými receptory, ktoré sú rozdelené do troch skupín: H1, H2, H3 receptory. Alergická reakcia je určená interakciou s H1-histamínovými receptormi. Lieky, ktoré interferujú s interakciou histamínu s jeho "natívne" receptory ", tzv antihistaminiká (na lekárskom slangu - antihistaminiká), ktorý, podľa poradia, sú rozdelené do niekoľkých generácií. Lieky prvej generácie vzájomne vratne s receptorom nich (dočasne), tak, že musí byť použité vo vyšších dávkach a s vyššou frekvenciou. Ich charakteristiky zahŕňajú výrazný sedatívny účinok, zvýšené účinky produktov obsahujúcich etanol, zníženie svalového tonusu. Majú širokú škálu nežiaducich vedľajších reakcií, ktoré zužujú rozsah ich použitia. Predstavitelia druhej generácie antihistaminík prakticky nemajú hypnotický a holinolytický účinok. Nemali potlačiť duševnej a fyzickej výkonnosti, neprídu do styku s potravinami v zažívacom trakte, majú rýchle a trvalé antihistamínové účinky. Ospalosť je veľmi zriedkavá a u osôb, ktoré sú obzvlášť citlivé na liek. Nevýhodou antihistaminík druhej generácie - kardiotoxicity: po prijatí tejto skupiny liečiv je uvedený neustále monitorovanie srdca a ciev.

Cetirizín je jedným z najzaujímavejších antihistaminík druhej generácie. Je vybavený vysokým stupňom afinity k receptorom H1-histamín, sotva podstúpi transformáciu metabolickú v tele, a ak je použitý v odporúčaných dávkach nemá kardiotoxicitu. Cetirizín inhibuje migráciu a akumulácie v zápalových ložísk bielych krviniek, zabraňuje vydutiu a zápal slizníc, nedeaktivuje receptory pre serotonín a acetylcholín, a v dôsledku toho - nespôsobuje útlm, ktorý umožňuje použitie liekov pre osoby, ktorých práca sa týka údržby potenciálne nebezpečných strojov a hnacích vozidiel fondy. Liečebný účinok cetirizínu sa vyvíja za pol hodiny a trvá niekoľko dní, čo umožňuje, aby sa to raz denne kedykoľvek, bez ohľadu na príjem potravy. Precitlivenosť na cetirizín sa prakticky nenašla. Liečivo sa úspešne používa v rámci monoterapie, ako aj pri komplexnej liečbe alergických ochorení. Dobre sa mieša s antibakteriálnymi a antimykotickými liekmi. Môže sa používať v pediatrickej praxi u detí starších ako 6 rokov. Starší pacienti užívajú liek vo všeobecnosti: nie je potrebné zníženie dávky (pri normálnej funkcii obličiek). U pacientov so stredne ťažkou a ťažkou renálnou insuficienciou sa vyžaduje zníženie dávky.

Recenzie pacientov o cetirizíne

Mám silnú alergiu na ovčiu vlnu (na prikrývkach a iných vyrobených výrobkoch), na tablety obsahujúce kyselinu acetylsalicylovú a na kofeín. Raz som mal ťažké bolesti hlavy a bolo mi odporúčané piť tabletu citramónu (v tej dobe som ešte nevedela, že táto kyselina obsahuje aj kofeín). Nastala silná alergická reakcia. Neuveriteľne svrbivá koža na určitých miestach, zväčšila veľké vrecia a veľmi vyčervená. A toto podráždenie pokožky bolo vyššie a vyššie. Celá tvár bola opuchnutá a ťažko som otvorila oči. Potom si vzala tabletku "Ceterizine" a všetko šlo na druhý deň. Hoci keď bola alergia na kabát (samozrejme nie tak silná), trvalo to len 2-3 dni. Teraz zakaždým, keď to beriem, kedy nastane táto alergia. Vo všeobecnosti je to hrozný stav. Neuveriteľne boľavé miesta tela, a keď to prišlo do tváre, všeobecne som si myslel, že čoskoro prestane dýchať, pretože môj nos bol veľmi opuchnutý.

Ako sa hovorí, lacné - nie vždy zlé. A tablety "Cetirizin" to úspešne dokazujú. Tento liek mi často pomohol, keď som bol alergický, väčšinou na prach, vrátane peľu. A teraz, ďakujem Bohu a našim farmaceutom, zriedka som sa uchýlil k užívaniu antihistaminík, neexistuje žiadna takáto potreba. Ale vždy v každom prípade mám baliaci vak "Cetirizine". Bohužiaľ, toto sa stalo, keď moja dcéra dostala vyrážku na ruky. Koža sa začervenala a začala sa odlupovať. Nikdy sme zistili, čo presne je príčinou týchto príznakov, ale začali užívať "Cetirizine" - a všetko išlo ticho!

Namiesto drahého "Tsetrina" vždy kupujem "Cetirizin", vyššia miera lacnejšie, akcia je rovnaká. Dám svojej dcére komáre, pretože je veľmi citlivá na ne - noc spí tiše, nie je to svrbenie. Takisto dám pred reakciou mantu a až kým sa nezistí, výsledok je vždy dobrý. Ja sám prijíma, keď je v noci nevysvetliteľné svrbenie, aj šetrí.

Recenzie spoločnosti Cetirizin

Produkt: Tablety

Elena (pozitívna spätná väzba)

Nie je zlý liek na alergie

Stále trpím alergiami na chemikálie pre domácnosť. Vyskúšalo sa mnoho rôznych tabliet z alergie a cetirizín bol jedným z týchto liekov. Koná to celkom dobre, najmä vzhľadom na jeho nízke náklady. Ale, podobne ako veľa podobných liekov, má cetirizín jednu nevýhodu. Keď ho používate, neustále cítite neuveriteľnú ospalosť a únavu. Takže ak vaša práca vyžaduje špeciálnu starostlivosť, alebo riadite auto, neodporúčam tento výrobok používať. A vo zvyšku som si nevšimol žiadne významné nedostatky. Cetirizín sa predáva takmer vo všetkých lekárňach, nemusíte dostať lekársky predpis.

Mariya (pozitívna spätná väzba)

Dobré, lacné a účinné liečivo na liečbu alergií a ich prejavov: preťaženie slizníc, opuch, kýchanie, svrbenie. Po 10-20 minútach už existuje reliéf. Pre mňa sú všetky tieto histamínové prípravky takmer rovnaké. No, v nich nenájdem prakticky žiadny rozdiel v liečbe ich sezónnej alergie na choroby. A doroguschy sa pokúšali, ako sa nazývajú, lieky prvej generácie a najlacnejší typ superstin. V mojom mimoriadne podráždení sa zlá reakcia zmizla, preto sa táto príprava okamžite prehnala. Ale Cetirizine sa ukázal ako účinný a lacný. Kto používa drogy neustále alebo aspoň sezónne, vedia, ako porazili peňaženku. Droga je doma, a preto nie je inzerovaná. A častejšie v lekárňach, samozrejme, to nie je ponúkané. Vedľajšie účinky, ktoré som si nevšimol, s výnimkou miernenej ospalosti, ktorá sa prejavuje takmer po akýchkoľvek antialergických liekoch. Dobrý, pevný. Radím vám.

Vera Solopová (pozitívna spätná väzba)

Rozpočet, ale nie všetko

Cetirizín bol menovaný alergikom na malú alergiu. Snažil som sa to na niekoľkých známych, hneď vám to hovorím: všetko som neschválila, takže výhodou je dostupnosť a cena je pomerne rozpočtová a pomáha. Ale znova je kumulatívny efekt dôležitý. Trval som dlho (3 týždne). Nezdravuje sa, ale blokuje akékoľvek intrigy alergie. Povedzte, ľahké jedlo, ale nič viac. Teraz o nevýhody: priateľ prišiel alergický na túto antihistaminikovú drogu. Je dôležité, aby sa dávka nezmieňovala. Všetko bolo v poriadku a teraz je to dobré. Formulár na uvoľnenie je štandardný, dobre chutný, ak nie hlúpy. Nie zvracanie, nie zvracanie. Ale všetko je čisto individuálne. Počas tehotenstva a laktácie zákaz. Avšak všetky antihistaminiká sú takmer podobné.

Svetlana (negatívna spätná väzba)

Lacné, nahnevané, zbytočné

Som alergická na mačky dlho, ale musel som žiť v cudzom meste so ženou, ktorá má dve mačky. Bolo to zlé, mám celodenné hlien, slzy, červený nos, výtok z nosa a chihanie.Zabezhala do lekárne a požiadal, aby lacnejšie študent veľa peňazí nestane. Predali sme Cetirizin. Tablety sú malé, môže byť prehltnutá bez problémov, ale je to stojí za to niečo drží v ústach, rovnako ako trochu jazyka začína ísť znecitlivenie - a to ako z suprastin. To nefunguje hneď - myslel som si. Po 15 minútach príznaky prejdú, ale nie. Asi hodinu muselo čakať a potom kýchla len prestávka a slzy sa zmenšovali. Veľmi slabý účinok, páni. Myslel som si, že by ste mali absolvovať kurz - napríklad týždeň, potom pomôcť? Vzal som si len 1 denne. Pred jedlom ani snažiť byť nemilosrdne vracanie a bolesti žalúdka, najmä ak ste rovnako ako ja, gastritídu. Lepšie hodinu po jedle. Musím povedať - a to aj po týždňoch kontakte s alergénom príznakmi drogy nebrala off za menej ako hodinu. A ak má človek opuch, musíte konať rýchlo? Určite to nepomôže. Navyše sa liek nelieči. Pil som z tvrdohlavosti dvoch týždňov, sila príznakov nie je ustúpila, a keď prestal piť, som si uvedomil, že som nebol o nič lepší - absolútne. Čo tu profylaxiu s pomocou drogy! Áno, dokonca aj vo sne to býva, som zaspal na pároch, a ak budete piť v noci, hlava ráno vyzdvihnúť je možné, že prešitý a nemyslí. A o dva týždne neskôr, hrozné žalúdočné fňukala pretože brosila.Tak, že kvalita je priamo závislá na cene, neodporúčam kupovať také lacný liek.

cetirizín

cetirizín

Stále ju prijímam, že zirtek, ten cetrin, stojí iba 30r. viac loratadin beriem

cetirizín

Pijem z alergií, pomáha. Analóg cetrinu. Docela dobrá.

Antihistamínové kvapky na báze cetirizínu. Kto sa pripravoval na očkovanie?

Cetirizín hexal z alergií, môže niekto dať?

rozdiel zirtek z cetirizínu?

cetirizín má obmedzenie detí do 6 rokov veku. a zirteka pomoymu menej pobeyk

Cetirizín je kontraindikovaný u detí do 6 rokov a zirtec je kvapky pre deti od 6 mesiacov. do 6 rokov.

cetirizínový vedľajší účinok

dobre, najprv lekárovi, ktorý predpísal liek, ale rýchlo - rýchlo... priamo k okulistovi, myslím, že to ešte nie je nutné, ale s vedľajšími účinkami by sa mala zastaviť príjem.

cetirizín pre deti.

Zirtek (cetirizín) proti alergii

Zirtek je droga novej generácie ako superstin... pomáha veľmi dobre. Jeho dávať

Nečakala som, ako prejdeme

dali. sme veľmi oslovení. a nespôsobil ospalosť

cetirizín a ketotifen (spoločne alebo.)

ketotifen sa hromadí, musí sa užívať dlho. Môžu mať iný mechanizmus účinku, takže lekár predpísal obe lieky.

Kto pili cetirizín a tavigil?

Nechcel som z Tavegila spať

Nechcem spať z cetirizínu.

Cetirizín pre Orvi

predpísala Zodaka a Cetirizina?

Vo všeobecnosti ide o to isté. Budete piť obe dostať predávkovanie.

Cetirizín pred očkovaním proti DTP

A on, čo táto droga. Ani neposkytli nič a nepísali

Nič som nedal. A všetko šlo dobre.

cetirizín

5 kvapiek jedenkrát denne, ale v závislosti od dávky

Pre lekára lekárovi.

cetirizín

Tan, a ja som sa nepokúšal hodiť vodnú fajku. Zastavil som s vodnou fajkou.

tabex nie vždy pomáha

cetirizín

Pri pohľade na čo? Zodak od 2 rokov

Potravinová alergia a potravinová intolerancia, terminológia, klasifikácia, diagnostika a liečba

Ale veci sú pre mňa veľmi odlišné. Dostatok spánku a stal sa chorý po jedle, ako sú zmrzliny červené ryby, syry s plesňou, jamon, niekedy aj vína bolesti hlavy a zvláštny pocit bol, či už to je niečo zle. Odovzdala plodinu na základe alergie - negatívne výsledky a všetko na to. Dlho som myslel, že som nebol tak, až som narazil na stránku http://histamineintolerance.com.ua/. Je tu test (nie je to skutočnosť, že mu pomôže), prešiel ju a uvedomil si, že je to môj prípad. Odovzdal analýzy potravinovej neznášanlivosti - to je. Takto sa definovala za to, čo sa mi stalo. Na dietke sedieť, ale o sviatkoch, kedy bol lov na niečo, pijem HistDao, naozaj pomáha, ale cena je obrovská pre nich i pre môj rozpočet, ale nemá kam ísť. Zrazu máte niečo také, odporúčam, aby ste zložili test a venovali mu pozornosť, pretože Narazil som do prázdnych mnohých lekárov, ktorí nedokázali vysvetliť, čo je pre mňa zle. Dúfam, že niekto pomôže a trpí, nebude :)

Bol som alergický už od detstva, po mnohé výrobky a teraz vo všeobecnosti - a ekológia a výživové doplnky prispievajú k vzniku alergií. Začal som čistiť enterosgelom, pomáha mi, alergia sa prakticky neobáva. Tu je ďalší článok o tomto nedávno
http://www.medlinks.ru/article.php?sid=72566

Ó, trpeli sme alergiami, ale je dobré, že s nami je všetko v poriadku. Remisia je dosiahnuté po dlhú dobu udržať, a to všetko vďaka tomu, že čas našla http: webu //allergiya-lechenie.rf/, že sa dozvedel o našej alergie a o prevencii s liečbou.

Čo potrebujete vedieť o alergiách matiek u detí. (pre seba, dobre, čítate). 2

Ak sa chcete zbaviť alergie tiež pomôcť očistiť telo, ale ja som viac Enterosgel prednosť účinne zobrazené všetky škodlivé látky, toxíny, alergény, a zároveň pre črevá sparing -mikroflora potom normálne. Dala som dieťaťu a z času na čas sa venujem kurzom. Tu je viac o tomto nedávno článku vidieť http://www.medlinks.ru/article.php?sid=72566

Áno, alergia je pohroma súčasnosti... Kde to číta to u tých. ktorí nemajú prejedať, to je takmer nikdy) tak zrejme žravosť v tomto dôležitú úlohu igruet) Ale je to lepšie ako alergia hladné života) Požičal som príznaky klaridolom, mám strašnú reakciu na peľ brezy.

Lieky počas dojčenia: čo môžete urobiť, že nemôžete?

Ďakujem vám! A existuje taký zoznam pre tehotné ženy? :)

Ako liečiť ošetrujúcu matku?

ďakujem veľmi pekne, malý úklon pre článok

Ako liečiť ošetrujúcu matku?

Ako liečiť ošetrujúcu matku?

Liečba laktácie - všeobecné odporúčania.

Liečba laktácie - všeobecné odporúčania.

Liečivá otázka. Ako liečiť ošetrujúcu matku?

Liečivá otázka. Ako liečiť ošetrujúcu matku?

Granuly na prípravu sirupu (oranžový).

  • precitlivenosť na acetylcysteín alebo iné zložky lieku;
  • tehotenstva;
  • dojčenie.

Na každú drogu je inštrukcia, rešpektovaná v inej dievčine. a tam je napísané, či je možné s gv alebo nie.

Tu dievčatá môžu byť koksované, o tabletkách

Každý si všimol... plytvanie peňazí a zdravie.

Nesúhlasí na koreň:

solkoseril-vyliečené trhliny pri narodení prvého dieťaťa, pomohol 4 dni

arbidol - dva roky v poradí pomáha pri prevencii chrípky. Samotné dieťa netrpelo chrípkou v materskej škole, keď došlo k epidémii (a ona bola vždy chorá v maen), to bolo pred 2 rokmi.

Gedelix je vynikajúci liek proti kašľu

Erespal - 100% protizápalové liečivo, pomáhali sme nám a prinajmenšom sme alergickí, nedošlo k symptómom astmy a iných.

Lienks - použitie od narodenia, pomáhal aj s kolikou, nepýtajte sa prečo, ale dieťa prestalo plakať v noci a stolička sa vrátila do normálu. Stále ju používame.

Dioxydín bol predpísaný mne a dieťa s genyantritídou, jedným z liekov, ktoré mi umožnili vyhnúť sa punkcii s bilaterálnou sinusitídou.

Protargol kvapká ku všetkým deťom, najmä ak je nájdená adenoiditída, pomáha inteligentne, ak by z nej bola taká negatívna história, bol by aspoň jeden prípad odmietnutia.

interesnenko

Tu je viac o lieku :)

Zoznam generík:

Vzhľadom na to, že výrobcovia originálnych liekov lobujú pôvodné lieky, skôr ako ich lacnejšie kópie, je ťažké nájsť zoznam generík.

But-Shpa - jej generický liek, Droverin,
Pentalgin - jeho generický - Ibuprofen
Orungal - jeho generický - Itrazole
Aspirín - jeho generický - kyselina acetylsalicylová
Tsiprobay; - jeho generický - Tsiprolet (Cyprinol),
Rocefin - generický liek - Ceftriaxone (Lendacin)


Paracetamol a jeho generické Alvedon, Tylenol, Panadol, Efferalgan
Miramistin a jeho generický - Septomirin
Maalox a jeho generík - Anacid, alias Almagel (Almagel)
Lazolvan a jeho generikár - Ambrobe, Ambroghexal, je z čierneho kašľa.
Amiksin a jeho generikum - Lavomax
Panangin a jeho generika - Asparaginat Kaliya-Magnesium
Coldrex a jeho generikár - Guaifenesin, je tiež Tussin
Spazmalgon a jeho generický liek - Baralgin, tiež Pentalgin-N
Dysport a jeho generický - botulotoxín, Botox
Depoprovera a jej generický Provera, Medroxy Progestogen Acetate
CerePro a jeho generický názov - Kholina Alphoscerat
Catanest a jeho generický - hydrochlorid ketamínu
Tantum a jeho generický - Benzidamín, Tantum Verde
Espumizan a jeho generický - Sab Simplex
Otofa a jeho generikum - rifamycín
Lidas a jeho generikum - Actinogial
Calzigard retard a jeho generík - Fenigidín
Kapoten a jeho generický - Blockocord...
Valium a jeho generika - Seduxen, Relium, Sibazon
Faringosept a jeho generika - Ambazon
Voltaren a jeho generika - Orthofen
Prednizolón a jeho generický názov - Nizolon, Sherizolon
Zantak a jeho generiká - Ranitin, Ranitidine

Cetirizín - návod na použitie, skutočné náprotivky a forma uvoľňovaním (tablety s 10 mg, kvapiek, sirupu) liečivo pre liečenie včelstiev, sennej nádchy a ďalších prejavov alergie u dospelých a detí v priebehu tehotenstva. štruktúra

V tomto článku si môžete prečítať pokyny na použitie drogy cetirizín. Tam sú recenzie návštevníkov na stránkach - spotrebitelia tohto lieku, rovnako ako názory lekárov špecialistov na používanie Cetirizine v ich praxi. Veľkou požiadavkou je aktívne pridať svoju spätnú väzbu k lieku: liek pomohol, alebo nepomohol zbaviť sa choroby, pri ktorých sa pozorovali komplikácie a vedľajšie účinky, ktoré v anotácii pravdepodobne neuviedol výrobca. Analógy cetirizínu v prítomnosti existujúcich štrukturálnych analógov. Používa sa na liečbu žihľaviek, sennej nádchy a iných prejavov alergií u dospelých, detí, ako aj počas tehotenstva a laktácie. Zloženie prípravku.

cetirizín - kompetitívny antagonista histamínu, hydroxyzínový metabolit, blokuje H1-histamínové receptory. Zabraňuje vývoju a uľahčuje priebeh alergických reakcií, má antipruritický a antiexkudatívny účinok. Ovplyvňuje skorej fáze alergickej reakcie obmedziť uvoľňovanie zápalových mediátorov v neskorej fáze alergickej reakcie, znižuje migráciu eozinofilov, neutrofilov a bazofilov. Znižuje priepustnosť kapilár, zabraňuje vzniku opuchov tkanív, zmierňuje kŕče hladkých svalov.

Eliminácia kožnej reakcie na podávanie histamínu, špecifických alergénov a tiež na ochladenie (so studenou urtikáriou).

Prakticky žiadny anticholinergický a antiserotonínový účinok. V terapeutických dávkach prakticky nespôsobuje sedáciu. Nástup účinku po jednorazovom podaní 10 mg cetirizínu - po 20 minútach (50% pacientov) a 60 minút (95% pacientov), ​​sa rozprestiera cez 24 hodín proti priebehu tolerancie liečby cetirizín antihistamínové pôsobenie nevyvíja.. Po ukončení liečby účinok trvá až 3 dni.

štruktúra

Cetirizín dihydrochlorid + excipienty.

farmakokinetika

Rýchlo vstrebáva z tráviaceho traktu. Jedlo nemá vplyv na plnosť príjmu (AUC), ale predlžuje čas na dosiahnutie Cmax o 1 hodinu a znižuje hodnotu Cmax o 23%. V malých množstvách, že sa metabolizuje v pečeni O-dealkyláciou s farmakologicky neaktívne metabolity (na rozdiel od iných blokátory histamínu H1-receptora metabolizujú v pečeni sa cytochrómu P450 systém). Nekumulujte. 2/3 liečiva sa vylučuje nezmenenými obličkami a asi 10% cez črevo. Preniká do materského mlieka.

svedectvo

  • sezónna a celoročná alergická nádcha a zápal spojiviek (svrbenie, kýchanie, výtok z nosa, slzenie, prekrvenie spojoviek);
  • urtikária (vrátane chronickej idiopatickej žihľavky);
  • senná nádcha (senná nádcha);
  • svrbenie;
  • angioedém (edém z Quincke);
  • svrbivá alergická dermatóza (vrátane atopickej dermatitídy, neurodermatitídy).

Formy uvoľnenia

Tablety boli pokryté krytom 10 mg.

Kapky na orálne podanie.

Pokyny na použitie a dávkovanie

U dospelých a dospievajúcich nad 12 rokov sa odporúča, aby užívali 10 mg (1 tabletu) cetirizínu, najlepšie večer.

Deti vo veku od 6 do 12 rokov a vážiace menej ako 30 kg 5 mg (1/2 tablety) večer; s telesnou hmotnosťou viac ako 30 kg - 10 mg (1 tableta) večer. Je možné užívať 5 mg (1/2 tabletu) dvakrát denne (ráno a večer).

U dospelých a dospievajúcich nad 12 rokov sa odporúča, aby užívali 10 mg (10 ml (2 meracie lyžice)) cetirizínu, najlepšie večer.

Deti vo veku od 2 do 12 rokov as telesnou hmotnosťou menej ako 30 kg sú predpísané 5 ml (1 odmerka); s telesnou hmotnosťou viac ako 30 kg - 10 ml (2 meracie lyžice) večer. Je možné užívať 5 ml (1 odmerku) 2 krát denne (ráno a večer).

U dospelých a dospievajúcich nad 12 rokov sa odporúča, aby užívali 10 mg (20 kvapiek) cetirizínu, najlepšie večer.

Pre deti vo veku 1 až 2 roky je lieku predpísané 2,5 mg (5 kvapiek) 2 krát denne; vo veku 2-6 rokov - 2,5 mg (5 kvapiek) dvakrát denne (ráno a večer) alebo 5 mg (10 kvapiek) večer; vo veku 6 - 12 rokov - 5 mg (10 kvapiek) dvakrát denne (ráno a večer) alebo 10 mg (20 kvapiek) večer.

Pacienti s renálnou insuficienciou by mali dvojnásobne znížiť odporúčanú dávku.

Ak je funkcia pečene narušená, dávka sa má zvoliť individuálne, obzvlášť opatrne - pri súčasnom zlyhaní obličiek.

Starší ľudia s normálnou funkciou obličiek nie sú potrební na úpravu dávky.

Tým, sezónnej alergickej nádchy trvania liečby pre dospelých je obvykle od 3 do 6 týždňov, v dostatočne krátkom expozície alergénom dávkach počas 1 týždňa. Dĺžka liečby detí starších ako 6 rokov je 2 až 4 týždne a pri krátkodobej expozícii alergénu postačí trvať do 1 týždňa.

Tablety sa užívajú perorálne, bez ohľadu na príjem potravy, bez žuvania a pitia s dostatočným množstvom tekutiny, najlepšie večer.

Vedľajší účinok

  • sucho v ústach;
  • dyspepsia;
  • bolesť hlavy;
  • ospalosť;
  • únava;
  • závraty;
  • vzrušenie;
  • migréna;
  • kožná vyrážka;
  • angioedém;
  • žihľavka;
  • svrbenie kože.

kontraindikácie

  • ťažké ochorenie obličiek;
  • tehotenstva;
  • laktácia (dojčenie);
  • precitlivenosť na zložky lieku.

Aplikácia v tehotenstve a laktácii

Liek je kontraindikovaný na použitie počas tehotenstva. Ak je potrebné predpísať liek počas laktácie, mala by sa vyriešiť otázka zastavenia dojčenia.

Použitie u starších pacientov

Používajte opatrne starších pacientov.

Použitie u detí

Liečivo vo forme kvapiek na perorálne podávanie je určené pre deti vo veku nad 1 rok.

Liek vo forme sirupu je určený deťom starším ako 2 roky.

Liek vo forme tabliet je určený pre deti vo veku nad 6 rokov.

Špeciálne pokyny

Neodporúča sa súčasné užívanie liekov, ktoré stlačujú centrálny nervový systém.

Na pozadí lieku by nemali používať etanol (alkohol).

Pri podávaní lieku pacientom s diabetom potrebné poznamenať, že jedna tableta zodpovedá menej ako 0,01 XE, 10 ml sirupu (2 odmerky) obsahuje 3,15 g sorbitolu (800 mg fruktózy), čo zodpovedá 0,026 XE.

V súvislosti s obsahom sirupu, ktorú tvorí glycerol, propylénglykol, metyl-4-hydroxybenzoát, propyl-4-hydroxybenzoátu, pričom liečivo vo vysokých dávkach možné bolesti hlavy, gastrointestinálne poruchy, bronchospazmus, žihľavka.

Vplyv na schopnosť riadiť vozidlá a riadiť mechanizmy

Počas obdobia aplikácie drogy je potrebné zdržať sa účasti na potenciálne nebezpečných aktivitách, ktoré si vyžadujú zvýšenú koncentráciu pozornosti a rýchlosť psychomotorických reakcií.

Liekové interakcie

Klinicky významná interakcia cetirizínu s inými liekmi nebola stanovená.

Spoločné použitie s teofylínom (v dávke 400 mg denne) vedie k zníženiu celkového klírensu cetirizínu (kinetika teofylínu sa nemení).

Analógy lieku Cetirizín

Štrukturálne analógy pre účinnú látku:

  • Alerza;
  • Allertek;
  • Zintset;
  • Zyrtec;
  • Zodak;
  • Cetirizín;
  • Parlazin;
  • Cetirizine Hexal;
  • Cetirizine Teva;
  • Cetirizín dihydrochlorid;
  • Tsetirinaks;
  • Tsetrin.

Analógy liečebného účinku (lieky na urtikáriu):

  • Allerfeks;
  • Asmawal 10;
  • astemizol;
  • Berlikort;
  • Vero Loratadin;
  • hydrokortizón;
  • Gistaglobin;
  • Gistalong;
  • Gistafen;
  • Dekortin;
  • dexametazón;
  • Zaditen;
  • Zyrtec;
  • Zodak;
  • Chlorid vápenatý;
  • Kenakort;
  • Kestin;
  • Klargotil;
  • Klaridol;
  • Klarisens;
  • Claritine;
  • pre čistenie;
  • Klarotadin;
  • klemastin;
  • Ksizal;
  • Lomilan;
  • loratadín;
  • Lordestin;
  • Lorinden;
  • Mibiron;
  • Nobrassit;
  • Oksikort;
  • Parlazin;
  • prednizolón;
  • Primalan;
  • Rivtagil;
  • Synoderm;
  • Soventol;
  • suprastin;
  • Suprastineks;
  • tavegil;
  • Telfast;
  • Tirlor;
  • Tranexam;
  • výpravy;
  • Fenistil;
  • fenkarol;
  • Fortekortin;
  • Hilak forte;
  • Tseleston;
  • Tsetirinaks;
  • Tsetrin;
  • Erolin.

Prehľad: Cetirizín pre deti s alergiami

Alergia je bežná choroba medzi dospelými a deťmi. Na liečbu používajte antihistaminiká. Alergické prejavy u detí vyžadujú osobitnú pozornosť pri výbere taktiky terapie, pretože nie všetky lieky sa môžu užívať v ranom veku. Cetirizín sa môže použiť pre deti od prvého roka života. Funguje tak v skorom, ako aj neskorom štádiu reakcie tela na alergén.

Cetirizín je antialergikum.

Formy drogy, ceny a výrobcov

Cetirizín sa vyrába v troch farmakologických formách:

  • kvapky pre vnútorný príjem sa predávajú v 10 a 20 ml injekčných liekovkách so špeciálnym dávkovačom. Priemerná cena za 10 ml je 200 rubľov.
  • tablety Sú predávané v balení s blistermi na 7 (priemerná cena - 70 rubľov) alebo 10 kusov (priemerná cena je 80 rubľov).
Tablety sú vhodné pre deti od 12 rokov.
  • sirup balené vo fľašiach (60 a 100 ml) z tmavého skla. To chráni liek pred možnými účinkami slnečného žiarenia. Jeho priemerná cena je 230 rubľov za kapacitu 60 ml.
  • Danafa (Viet Nam);
  • Salutas Pharma (Nemecko);
  • Repplechpharm (Macedónsko);
  • JSC Warsaw Pharmaceutical Plant (Poľsko);
  • Pharmtechnology LLC (Bielorusko);
  • OOO Astrafarm (Ukrajina).

Zloženie lieku a jeho účinok na telo

Účinnou látkou v prípravku je cetirizín dihydrochlorid (derivát piperazínu). Má antialergický účinok, blokuje histamínové receptory v tele a tiež znižuje migráciu zápalových buniek, zabraňuje vzniku opuchov tkaniva, znižuje kŕče hladkých svalov.

Tento liek pomôže so sennou horúčkou.

Pollinóza (sezónna alergia) sa prejavuje ťažkým slzami a hojným výtokom z nosových priechodov. Cetirizín dihydrochlorid pomáha znižovať ich, čo ovplyvňuje histamínové receptory očí a nosa, znižuje negatívny vplyv alergénu. Podobný účinok má aj látku a alergické kožné vyrážky u detí: liek oslabuje reakciu kožných buniek.

V závislosti od formy uvoľňovania kompozícia tiež obsahuje pomocné látky, ktoré poskytujú lepšiu penetráciu do tkanív a sliznicového cetirizín dihydrochloridu. Takže kvapky obsahujú:

  • destilát ako plnivo;
  • kyselina benzoová;
  • propylénglykol;
  • octan sodný;
  • glycerol.

Sirup má tiež ďalšie zložky:

Jedna tableta obsahuje také pomocné látky:

  • celulóza;
  • monohydrát laktózy;
  • koloidný oxid kremičitý;
  • stearát horečnatý.
Pokúste sa vylúčiť alergény zo života dieťaťa.

Cetirizín je droga, ktorá absolvujú kurzy, a jeho činnosť je považovaná za dočasnú. Komarovský E.O zdôrazňuje: "Pri liečbe alergií je dôležité pochopiť, že antihistaminiká majú dočasnú povahu a po opitosti sa symptomatológia môže opäť vrátiť. Jediná vec, ktorá pomáha zbaviť sa alergií navždy, je úplné vylúčenie dráždivých látok zo života dieťaťa. "

Recenzia Valentína z Omsku:

"Môj syn (7 rokov) sa narodil s alergiami. Problémy sa objavili už od veku 6 mesiacov vo forme dermatózy. Po dlhú dobu sa podávali rôzne lieky. Antialergický účinok liekov bol dobrý, ale nemal som rád vedľajšie účinky užívania vo forme konštantnej ospalosti a letargie. Nedávno lekár odporučil, aby zmenil liečbu a predpísal Cetirizine dieťaťu v sirupe. Z osobnej skúsenosti môžem poznamenať, že účinok tohto lieku je oveľa lepší. Ďalším plusom sú dostupné náklady. "

Keď je menovaný

V návode na použitie lieku sa uvádzajú príznaky, pri ktorých sa predpisuje:

Sirupové a cetirizínové kvapky sa používajú na symptomatickú liečbu pruritu. Mladé matky často čelia výskytu nealergickej dermatitídy u detí. Liečivo v takýchto prípadoch pomáha znižovať nepríjemné pocity a opuchy, sčervenanie tkanív, zmierňovať stav dieťaťa.

Liečivo môže byť vymenovaný za preventívneho zástupcu aby sa zabránilo prejavu alergií. Napríklad pediatri často predpisujú deťom reakciu na peľ rastlín na jar pred začiatkom kvitnúcej sezóny.

Oksana z Ufa píše:

"Moja 5-ročná dcéra má po kontakte so zvieracími vlasmi alergickú rinitídu. Z tohto dôvodu mal byť zviera daný inej rodine. Ale nie je možné úplne izolovať dcéru od alergénu. Pediatr mi odporučil piť Cetirizin (kvapky) pred kontaktom s dráždivým. A my to robíme. Ak sme pozvaní na návštevu, kde je kočka alebo pes, musíme vopred užívať preventívny liek. Pomáha. "

Obľúbené zvieratá sú najčastejšou príčinou alergií.

Koľko by som mal dať deťom a ako?

Podľa pokynov môžete tablety Cetirizinu piť pre deti staršie ako 6 rokov. Dávka sa vyberá na základe hmotnosti tela dieťaťa:

  • do 30 kg - polovica;
  • viac ako 30 kg - plná tableta.

Sirup je predpísaný deťom, začínajúc od veku 3 rokov, dávka sa vyberá podľa hmotnosti dieťaťa:

  • pre deti do 30 kg - malú odmerku (5 ml) raz denne;
  • pre deti s hmotnosťou viac ako 30 kg - 10 ml.

Kapky sa používajú na liečbu detí od 1 roka do 6 rokov:

  • od 1 roka do 2 rokov určuje 5 kvapiek za deň;
  • od 2 do 6 rokov kvapkajte 10 kvapiek.

Pre deti po 6 rokoch sa dávka zvyšuje na 20 kvapiek.

Lieky pre deti by mali predpisovať iba pediatri.

Denná dávka pediatrov pri konštantných symptómoch ochorenia sa odporúča rozdeliť na dve dávky denne.

Na profylaxiu je liek predpísaný počas 7 dní, v priebehu liečby trvá najmenej 3 týždne alebo kým sa alergén úplne neodstráni z prostredia dieťaťa.

Kontraindikácie a vedľajšie účinky pri užívaní Cetirizinu u detí

Použitie antihistamínu v odporúčaných dávkach prakticky nemá sedatívny účinok na telo dieťaťa, nespôsobuje duševné alebo fyzické poškodenie.

Cetirizín ovplyvňuje prácu obličiek, takže nie je predpisovaný pacientom s renálnou insuficienciou. Neaplikujte intoleranciu liekov a laktózy. Ďalšie kontraindikácie zahŕňajú:

  • možná individuálna citlivosť na komponenty;
  • záchvaty epilepsie;
  • do 1 roka.

Vo väčšine prípadov to deti tolerujú dobre. Pokyny ukazujú možné vedľajšie účinky vyplývajúce z pôsobenia nástroja:

  • bolesti hlavy;
Liek môže spôsobiť bolesť hlavy.
  • závraty;
  • ospalosť;
  • únava.

Rovnaké príznaky sa vyskytujú aj pri predávkovaní. V dôsledku užívania Cetirizine sa vyskytli prípady individuálnej neznášanlivosti alebo zvýšené príznaky.

Odpoveď Valentiny Andrejevy Shuvalovej, pediatra z Moskvy:

"Vo svojej pediatrickej praxi sa stretávam s problémami s alergickými reakciami u detí. Najčastejšie predpisujem Cetirizin. Po dobu troch rokov užívania lieku nedošlo k viac ako 10 prípadom nežiaducich reakcií vo forme ospalosti a zvýšenej únavy. A to je dostatočne dobrý ukazovateľ antihistamínov. V zriedkavých prípadoch ju používame aj u pacientov s renálnou insuficienciou. Ich liečba sa vykonáva iba v nemocnici a pod neustálym sledovaním klinických parametrov kreatinínu v moči. "

Potom je možné nahradiť prípravok

Z rôznych dôvodov môžu mať rodičia otázku týkajúcu sa nahradenia cetirizínu iným spôsobom.

Stručný prehľad analógov cetirizínu s rovnakou účinnou látkou v kompozícii:

  • Zodak, Zentiva (Česká republika), zo 70 rubľov. Vyrába sa vo forme kvapiek, sirupu a tabliet. Používa sa liek pre deti od 1 roka.
Analógom Cetirizinu je Zodak.
  • Cetrin, Dr. Reddy's (India) zo 100 rubľov. Vyrába sa vo forme sirupu a tabliet. Názory lekárov hovoria o jeho silnom vplyve na psychomotorické reakcie tela. Priraďte deťom od 6 rokov veku 5 mg dvakrát denne.
  • Zirtek, USA (Belgicko), zo 140 rubľov. Uvoľňovanie lieku: tablety a kvapky. Tie sa uplatňujú na liečbu od 6 mesiacov veku.

Ak má dieťa individuálnu intoleranciu na liek, lekári predpisujú blokátory histamínových receptorov s podobným účinkom, ale s iným zložením:

  • Suprastin (tablety, injekčný roztok) od 120 rubľov. Účinnou zložkou je hydrochlorid chloropyramínu. Priraďte deťom z prvého roka života.
  • Loratadín (sirup, tablety, šumivé tablety) zo 170 rubľov. Účinnou zložkou je loratadín. Aplikoval pri liečbe detí s hmotnosťou nad 30 kg.
  • Fenistil (kvapky, kapsule, gél) od 480 rubľov. Liečivo je dimetinden maleát. Je dovolené užívať tento liek od mesiaca starý.
Fenistil pre deti je analógom Cetirizinu.

Cetirizín je antialergický liek poslednej generácie, ktorý nemá sedatívny účinok. Je k dispozícii v rôznych formách a vykazuje dobrý výsledok pri liečbe alergií u detí.

Pred začatím liečby antihistaminikom sa poraďte s lekárom. Niektoré príznaky môžu byť podobné prejavom alergií, ale sú ukazovateľmi inej choroby. Samošetrenie v takýchto prípadoch môže situáciu zhoršiť a zhoršiť.

"Cetirizín": analógy, ich porovnanie a recenzie

Produkcia moderných liekov zabezpečujú rôzne farmaceutické spoločnosti. Rovnaká droga môže mať iný obchodný názov a je pri použití odlišná. Dnešný článok vám pomôže dozvedieť sa o lieku "Cetirizine". Analýzy tohto lieku v rôznych typoch budú prezentované ako referencie.

Opis liečivej látky

Účinná látka cetirizín - analóg iných antihistaminík - má antialergický účinok. Tento liek je dostupný vo forme tabliet, suspenzií a kvapiek. Príprava kvapaliny je často určená na použitie v pediatrii, ale môže ju použiť aj dospelí pacienti. Účinná látka cetirizín hydrochlorid po jednej hodine dosiahne svoju maximálnu koncentráciu v tele. Jeho činnosť je dlhá. Počas 10 hodín sa dávka znížila iba na polovicu, čo naznačuje dlhý terapeutický účinok.

Prípravky, ktoré obsahujú zložku, ako je cetirizín (analógy), majú antipruritický účinok, zmierňujú edém, eliminujú hyperémiu a vyrážku. Ich použitie je vhodné pre alergickú rinitídu, konjunktivitídu, sennú nádchu, žihľavku, dermatitídu a dermatózu.

Liek "Cetirizine": recenzie

Liek "Cetirizín" vo forme tabliet stojí asi 70 rubľov. Kvapky sú drahšie - 250 rubľov. Liek s týmto obchodným názvom vyrábajú ruské, vietnamské, švajčiarske a iné zahraničné spoločnosti. Domáce prostriedky sú najlacnejšie zo všetkých.

Recenzie liekov sú dobré. Nepochybnou výhodou je nedostatok sedatívneho účinku, ktorý dáva mnoho iných antihistaminík. Akceptujete "Cetirizin", nemôžete sa vzdať obvyklého spôsobu života: robiť dôležitú prácu a riadiť auto. Pacienti tiež zostávajú spokojní s pohodlným používaním. Potrebujete iba pilulku raz denne. Táto skutočnosť oslovuje zaneprázdnených ľudí, keďže väčšina z nich zvyčajne zabudne užiť ďalšiu dávku lieku.

Tablety "cetirizín", ktorý obsahuje prostriedok látku cetirizín-hydrochlorid (10 mg) a získa sa neprijateľne deti do 6 rokov. Kapky sú vhodné pre deti od roku. Kontraindikované použitie lieku na ochorenie obličiek, počas tehotenstva a laktácie.

Populárne "Cetrin"

Antidepresívum na báze hydrochloridu cetirizínu je "Cetrin". Vyrába sa vo forme tabliet a sirupu. Náklady na 20 kapsúl sú 200 rubľov, čo dáva dôvod na to, aby droga bola drahá. Tento liek by sa nemal užívať u pacientov s nedostatkom laktázy. Tablety sú určené pre dospelých a deti od 6 rokov. Sirup sa môže použiť s dvoma. Akýkoľvek typ lieku "Tsetrin" je zakázaný počas tehotenstva a dojčenia.

Spotrebitelia kladú otázku: "Cetirizine" alebo "Cetrin" - čo je lepšie? Odpovedať na to je dosť ťažké, pretože drogy sú takmer totožné. Cetrin je bežiaca, testovaná a drahá droga. "Cetirizín" je lacnejší produkt. Dôležitým rozdielom medzi antihistaminikami je použitie v pediatrii. "Cetirizín" sa môže používať u detí od roku a "Cetrin" až po dvoch rokoch. Z iných hľadísk sú lieky identické.

Zirtek alebo Zodak?

Nemenej populárne sú drogy "Zirtek" a "Zodak". Tieto a návod na použitie lieku "Cetirizine" sa zhodujú. Tieto fondy majú podobné náznaky a kontraindikácie. Náklady na tablety "Zodak" sú 160 rubľov a "Zirtek" stojí 250 rubľov.

Charakteristickým rysom lieku "Zodak" je to, že tablety sa vyrábajú v nižšej dávke (5 mg). Môžete použiť kvapky od 6 mesiacov. Liek "Zirtek" v tekutej forme sa používa pre deti od roku.

Náhradníci prvej generácie

Kontraindikácie lieku "Cetirizine" nie sú také objemné, ako antihistaminiká prvej generácie. Tieto lieky sa nemajú užívať s glaukómom, adenómy prostaty, niektoré patológie močového mechúra, ochorenia dolných dýchacích ciest. Medzi najobľúbenejšie lieky patrí: Suprastin, Tavegil, Dimedrol, Diazolin. Na rozdiel od tabliet "Cetirizín" sú indikáciami na použitie týchto liekov mimoriadne prípady. Mnohé z nich sú dostupné ako injekčné roztoky.

Kombinácia lieku "Cetirizine", analógov prvej generácie, že tieto lieky majú antihistamínové účinky. Náklady na prípravky sa líšia. Mnohé indikované náhrady antihistamínov sú lacnejšie. Nevýhody takýchto liekov zahŕňajú:

  • potreba podať niekoľkokrát denne (zvyčajne sa odporúča trojnásobný príjem);
  • nútené odmietnutie vykonávať dôležitú prácu a riadiť motorovú dopravu;
  • výrazná sedácia;
  • nemožnosť dlhodobého používania.

Látka loratadín a lieky založené na ňom

"Loratadin" alebo "Cetirizin" - čo je lepšie? Na zodpovedanie tejto otázky je potrebné vykonať komparatívnu analýzu liekov.

"Loratadin" - tablety s rovnakou účinnou látkou. Náklady na liek je od 30 do 100 rubľov a závisí od výrobcu. Antihistaminikárny prostriedok patrí do druhej generácie. Liek účinkuje analogicky s tabletami "Cetirizín". Tieto zariadenia však majú rozdiely. Aké lieky kúpiť na liečbu alergie: "Loratadin" alebo "Cetirizine"?

  • Čo je lepšie pre malé dieťa? Deti mladšie ako 2 roky nemajú žiadnu z uvedených liekov. Po dvoch rokoch môžete dať prednosť každému.
  • Pri alergickej reakcii na hmyzie uhryznutie "Loratadin" lepšie zvládne. Ak pozorne preštudujete leták tabliet "Cetirizín", tento návod vôbec nezahŕňa túto indikáciu.
  • Ak je liečba potrebná pre budúcu matku, uprednostňujú sa tablety "Loratadine". Dôležité je, aby ste užívali liek podľa pokynov lekára.
  • Je neprípustné kombinovať "cetirizín" s alkoholom. Ak ste použili alkohol a zrazu vznikla potreba antialergického lieku, potom je lepšie používať Loratadine.

Aký liek na alergiu si vyberiete?

Už viete, ako pokyn "Cetirizine" opisuje pokyn. Populárne analógy tejto drogy boli tiež známe. Takže, ktorý liek si vyberiete, aby sa nesprávne?

Ak chcete dosiahnuť pozitívny výsledok pri liečbe alergickej reakcie, mali by ste sa poradiť s odborníkom. Lekár si po vyšetrení vyzdvihne ten správny liek. V závislosti od sťažností sa účinnosť rôznych prostriedkov bude líšiť:

  • Ak potrebujete núdzovú liečbu, silný opuch alebo šok, používajú sa lieky prvej generácie. Nemôžu sa používať dlhší čas, preto liečba takýchto patológií, ako je pollinóza alebo rinorea, nie je danými prostriedkami opodstatnená. Akonáhle sa pacient uľahčí, lieky prvej generácie sa pokúsia nahradiť inými liekmi.
  • Lieky "Zodak" a "Zirtek" sa často používajú pre deti. Sú predpísané pre alergie spôsobené výživou, očkovaním. Tiež sa môže použiť pri komplexnej liečbe ochorení ENT: zápal stredného ucha, sínusitída, sinusitída.
  • "Cetirizín" a "Cetrin" sa častejšie používajú pri liečbe dospelých pacientov. Tieto lieky vykazujú dobrý výsledok s alergiami, sprevádzané opuchom slizníc a sčervenaním.

Recenzie o antialergických liekoch sú veľmi odlišné. Jedna osoba sa k takejto drogy priblížila a ďalšia. Nespoliehajte sa na skúsenosti svojich priateľov a známych pomocou liekov, ktoré odporúčajú. Pamätajte, že telo každej osoby je individuálne.

Ak chcete zhrnúť

Antihistaminiká druhej generácie, vedené liekom "Cetirizine", sú úspechom. Tieto lieky sú povolené na dlhodobé používanie. Niektoré lieky je možné používať už niekoľko rokov. "Cetirizín" a jeho analógy majú minimálne kontraindikácie. Takéto blokátory receptorov histamínu zriedka spôsobujú vedľajšie účinky. Lieky sú dobre znášané pacientmi, sú relatívne lacné a sú dostupné na voľnom predaji. Ak trpíte alergiami, potrebujete navštíviť lekára a zistiť, ktorý liek je pre vás to pravé. Dobrý zdravotný stav!

Populárno O Alergiách